Post Image

A campus-like park of concrete offices topped with green roofs forms the new Vanke Design Community in Shenzhen, featuring two sunken plots completed by architecture practice FCHA.

Located in a green corridor of the Dashahe Innovation Zone, the masterplan for the new design community was developed by Urbanus, who collaborated with several firms on structures for the site owned by developer Vanke.

FCHA‘s two plots are located along the eastern side of the site, and provide offices, exhibition and conference spaces, a lecture hall and a workshop. Its design has been longlisted for a 2019 Dezeen Award.

Sitting on a gently sloping site, the structures aim to balance the desire for green, park-like spaces at ground level above, and well-lit workspaces beneath.

click to jump

Next
Hotel Little Shelter by Department of Architecture
Comments are closed.