wonderfully creative hillside house south of seoul. m.

this reinforced concrete house lays embedded into a grassy slope amid the undisturbed mountains and rice fields just an hour east of seoul, south korea. designed by BCHO architects, ‘tilt roof house’ derives from the concept of ‘chi’, a traditional asian term meaning the universal energy that permeates and exists through everything.
 
by taking advantage of the steep slope around the site, the house blended with the topography and minimized the need for excavation. in turn, this element allowed the space on top to be utilized as a terrace featuring three square boxes carved out: two that are recessed and one for the courtyard below. this characteristic sees the tilted roof following the slope of the hill and down towards the ground plane.

click to jump

Next
Video — AVA_V2 Particle Physics Scientific Installation by Ouchhh Ltd.