nice modern renovation to a beautiful historic building. kudos! m.

This is a renovation project of a duplex unit in an 85-year-old housing for a family of four. Since they have not been brought up in Amsterdam where they have a lot of gloomy weather, their request was to have maximum sunlight in the house. And also they want to have a space where they can feel each other.

Originally, there is a skylight at the top of staircase which connects upper and lower floors. Though the staircase itself was filled with sunlight coming from the skylight, the stairs and walls around them prevent the light from entering into the other part of the house. We took away the stairs, walls and a part of the upper floor’s slab, so that the sunlight can spread into all over the house. At the same time, the void connects the family.

click to jump

Next
Seattle or Bust!